Ny omstridt rektor ved universitetet

Publisert

Iñaki Goirizelaia er valgt til ny rektor ved det baskiske universitetet i Bilbao, Universidad del País Vasco (UPV), etter å ha oppnådd 52,25 % av stemmene ved rektorvalget.  Iñaki er bror av Jone Goirizelaia, en advokat som har gjort seg kjent ved å forsvare ETA terrorister, i tillegg til at han er en av frontfigurene i det baskiske separatistpartiet izquierda abertzale, og medlem av La Mesa Nacional de Batasuna.

Iñaki Goirizelaia er valgt til ny rektor ved det baskiske universitetet i Bilbao, Universidad del País Vasco (UPV), etter å ha oppnådd 52,25 % av stemmene ved rektorvalget.  Iñaki er bror av Jone Goirizelaia, en advokat som har gjort seg kjent ved å forsvare ETA terrorister, i tillegg til at han er en av frontfigurene i det baskiske separatistpartiet izquierda abertzale, og medlem av La Mesa Nacional de Batasuna. Iñaki Goirizelaia har allerede rukket å bli omdiskutert før han tiltrer som rektor. Under valgkampen sa han at han ville tillate tidligere dømte ETA medlemmer å studere ved universitetet hvis han skulle ende i sjefsstolen.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter