Ny og tryggere 10-euro

Publisert

Den europeiske sentralbank introduserer ny og mer sikker 10-euroseddel. Pengeseddelen kommer i sirkulasjon fra og med september og inngår i den nye serien eurosedler. Seddelen er utstyrt med en rekke spesielle kjennetegn som skal gjøre den vanskelig å forfalske. Nylig ble en bande tatt med en større mengde falske sedler i Alicante. I eurolandene generelt skal det ha blitt oppdaget betydelig flere falske sedler i 2013 enn året før. Utskiftingen av de gamle euroene startet med 5-euroen i mai i fjor og fortsetter nå med 10-euroen.

I følge avisen El Mundo skal det i alle eurolandene til sammen ha blitt oppdaget rundt 670.000 falske eurosedler i omløp i 2013, et antall som er 26,3 prosent høyere enn året før. Det er først og fremst valørene 20 og 50 euro som er gjenstand for forfalskning, etterfulgt av 100-euroseddelen. EU har imidlertid også registrert en økning i forfalskingen av 10-euroseddelen, rundt 6 prosent mer i 2013 sammenliknet med 2012.

Ti personer ble nylig pågrepet i Alicante for forfalskning av 20- og 50-eurosedler. Politiet skal ha startet etterforskningen i mars i fjor etter at en butikkeier hadde mottatt en falsk 50-euro av en kunde og anmeldt forholdet. Etter hvert ble det oppdaget falske penger i omløp flere steder i provinsen. De pågrepne skal ha blitt tatt med 8.000 euro i falske sedler.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter