Ny lov kan gi sperrede bankkontoer

Publisert

Spanias nye lov mot hvitvasking av penger og finansiering av terror pålegger landets banker å blokkere kontoer der personopplysningene er mangelfulle. Dersom kunden ikke allerede har oppgitt et gyldig identitetsnummer vil kontoen kunne bli sperret. Loven ble vedtatt allerede i 2010 men en omstillingsperiode på fem år har gitt bankene og deres kunder frist frem til den 30. april i år.

Etter den nye loven ( Ley 10/2010 sobre prevención de blanqueo de capitales y financiación del terrorismo) er bankene pålagt å ha registrert DNI-nummeret for spanjoler (Documento nacional de identidad), mens et såkalt NIE (Número de identidad de extranjero) eventuelt et passnummer gjelder for utenlandske statsborgere.

Det kreves ikke at alle i Spania skal oppsøke banken med gyldig papirer. Bankene vil selv kontakte de kundene som har kontoer med mangelfulle opplysninger. Kunder som er usikre på om de vil bli rammet bør likevel kontakte banken for å forsikre seg om at alt er i orden. Dersom opplysningene ikke er på plass innen 30. april, er bankene pålagt å sperre kontoen.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter