Ny leting etter Lorcas grav

Publisert

Eksperter er i gang med nye forsøk på å finne massegraven til Federico García Lorca i Alfacar i Granada. Den spanske poeten og dramatikeren ble henrettet av fascistene i starten av Den spanske borgerkrigen i 1936. Letingen etter graven startet allerede i 2009, men ble senere stanset etter to mislykkede utgravninger. Teamet som jobber på prosjektet skal imidlertid ha arbeidet etter en konkret plan og har ventet i flere år på støtte til å fortsette. Nå er tillatelse til nye utgravninger gitt av både regionale myndigheter i Andalucia og kommunen i Alfacar.

Det arkeologiske arbeidet i letingen etter Lorcas grav vanskeliggjøres av de 80 årene som er gått siden drapet. Stedet der han trolig ligger gravlagt skal være et landskap som har gjennomgått store endringer. Området er blant annet blitt brukt som skytebane, motocrossbane og fotballbane.

Les også: 80 år siden Lorcas død

Den spanske poeten og dramatikeren ble etter det man vet henrettet av fascistene 19. august 1936 og gravlagt sammen med tre andre personer. Lorcas egen familie har tidligere sagt at de ikke ønsker utgravningen. Den nye godkjennelsen er gitt på bakgrunn av tillatelse fra familiene til de andre ofrene.

Les også: Argentina etterforsker Lorcas død

Området der massegraven befinner seg ligger like utenfor Granada. Her ble angivelig en rekke opposisjonelle til Franco og fascistene henrettet i starten av Den spanske borgerkrigen.

Drapet på Lorca, poet, dramatiker, sosialist og homofil, regnes som et av de fremste symbolene på råskapen som gjorde seg gjeldene etter borgerkrigens utbrudd. Å finne graven er i manges øyne viktig for Spanias oppgjør med ugjerningene fra krigen og det påfølgende regimet.

Les også: «Ikke penger» til åpning av massegraver

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter