Ny hetebølge i Spania

Publisert

En ny hetebølge har fått temperaturene til å stige over hele Spania. Spansk meteorologisk institutt Aemet har kommet med advarsler i en rekke provinser, spesielt i Andalucia helt syd i landet. Aller varmest er prognosene for provinsene Jaén, Córdoba, Granada, Sevilla, Cáceres og Badajoz der det torsdag 13. juli var forventet maksimumstemperaturer på opptil 46,9 grader. På Costa Blanca er det meldt om 40 grader enkelte steder i innlandet, mens kysten vil få noe lavere temperaturer.

Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) har tidligere meldt at årets sommer i Spania vil bli varmere enn normalt. Det samme ble sagt i fjor, noe som viste seg å være riktig. Sommeren 2016 fikk en gjennomsnittstemperatur på over 24 grader, en av de høyeste målingene i historien. I følge Aemet er det rundt 50 prosents sjanse for at det samme vil skje i år, med temperaturer over normalen for hele peninsulaen og øygruppen Balearene.

Les også: Årets første hetebølge i Spania

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter