Ny euro-seddel mot forfalskninger

Publisert

Den europeiske sentralbank (ESB) har kommet med en ny 10-euroseddel som skal gi bedre sikkerhet mot forfalskninger. Den nye pengeseddelen er mindre enn den forrige og er utstyrt med nye kjennetegn som vanskeliggjør kopiering. Behovet for å bytte ut de gamle sedlene har økt etter at det i fjor ble oppdaget betydelig flere falske sedler i omløp i eurolandene, også i Spania. Utskiftningen av eurosedlene startet med 5-euroen i mai i fjor og fortsetter nå med 10-euroen.

Senest i januar i år ble det avdekket falske pengesedler i Spania. En person med tilhold i byen Elche på Costa Blanca ble tatt med avansert kopieringsutstyr og flere tusen euro i 20- og 50-eurosedler. Eksempler på liknende forfalskninger er også funnet i andre euroland.

Totalt skal det i fjor ha blitt oppdaget rundt 670.000 falske eurosedler i EU, 26 prosent mer enn året før. Det er først og fremst 20- og 50-eurosedlene som forfalskes, etterfulgt av 100-euroseddelen. Det er imidlertid også registrert en økning i forfalsking av 10-eurosedler.

Den nye 10-euroseddelen er en oppfølging av 5-euroen fra mai i fjor og vil være i sirkulasjon fra og med 23. september.

Foto: Den nye 10-euroen, Den europeiske sentralbank 2014.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter