Ny etterforskning av Partido Popular

Publisert

Den nasjonale domstolen i Madrid åpner for ny etterforskning av regjeringspartiet Partido Popular. Forholdet inngår i Spanias største korrupsjonssak, den såkalte Gürtel-saken, og gjelder bestikkelsene kassereren Luis Bárcenas i en årrekke skal ha mottatt fra firmaer på partiets vegne. Etterforskningen innebærer at fokuset rettes mot selve partiorganisasjonen, ledet av statsminister Mariano Rajoy.

Den delen av Gürtel-saken som nå skal etterforskes ytterligere var egentlig ansett som ferdig avsluttet i 2015 og skulle inn for retten. Gjenåpningen av saken kommer etter at lederen for det korrupte nettverket Gürtel (Francisco Correa) bekrefter å ha bestukket partiets kasserer Bárcenas, en mann som i slutten av 2012 ble tatt med over 40 millioner euro på konto i Sveits.

Ledelsen i PP har hele tiden nektet for at selve partiorganisasjonen har vært involvert i korrupsjon, og kalte de mange avsløringene blant partiets politikere for enkelttilfeller. Den nye avgjørelsen fra Audiencia Nacional om mer etterforskning i saken innebærer at fokuset rettes mot selve partiet, ledet av Spanias statsminister Mariano Rajoy.

I februar ble lederne av Gürtel-nettverket, Correa inkludert, dømt til 13 års fegnsel.

Les også:

13 års fengsel for PP-korrupsjon

Innrømmer doble regnskaper hos PP

Bekrefter korrupsjon hos PP  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter