13.4 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Ny etterforskning av Partido Popular

Den nasjonale domstolen i Madrid åpner for ny etterforskning av regjeringspartiet Partido Popular. Forholdet inngår i Spanias største korrupsjonssak, den såkalte Gürtel-saken, og gjelder bestikkelsene kassereren Luis Bárcenas i en årrekke skal ha mottatt fra firmaer på partiets vegne. Etterforskningen innebærer at fokuset rettes mot selve partiorganisasjonen, ledet av statsminister Mariano Rajoy.

Den delen av Gürtel-saken som nå skal etterforskes ytterligere var egentlig ansett som ferdig avsluttet i 2015 og skulle inn for retten. Gjenåpningen av saken kommer etter at lederen for det korrupte nettverket Gürtel (Francisco Correa) bekrefter å ha bestukket partiets kasserer Bárcenas, en mann som i slutten av 2012 ble tatt med over 40 millioner euro på konto i Sveits.

Ledelsen i PP har hele tiden nektet for at selve partiorganisasjonen har vært involvert i korrupsjon, og kalte de mange avsløringene blant partiets politikere for enkelttilfeller. Den nye avgjørelsen fra Audiencia Nacional om mer etterforskning i saken innebærer at fokuset rettes mot selve partiet, ledet av Spanias statsminister Mariano Rajoy.

I februar ble lederne av Gürtel-nettverket, Correa inkludert, dømt til 13 års fegnsel.

Les også:

13 års fengsel for PP-korrupsjon

Innrømmer doble regnskaper hos PP

Bekrefter korrupsjon hos PP  

Relaterte saker

- Advertisement -