Ny abortlov skal behandles i parlamentet

Publisert

Zapateroregjeringen har godkjent den nye abortloven. Forslaget skal nå behandles i parlamentet. Kirken, Partido Popular og deler av den spanske befolkningen har vært imot å reformere den eksisterende abortloven som er fra 1985. Den tillater abort kun hvis svangerskapet skyldes voldtekt, hvis fosteret er misdannet eller hvis den gravides helse trues av gravididteten. Den nye abortloven er langt mer radikal og tillater blant annet abort for 16-åringer uten foreldrenes samtykke.

Zapateroregjeringen har godkjent den nye abortloven. Forslaget skal nå behandles i parlamentet. Kirken, Partido Popular og deler av den spanske befolkningen har vært imot å reformere den eksisterende abortloven som er fra 1985. Den tillater abort kun hvis svangerskapet skyldes voldtekt, hvis fosteret er misdannet eller hvis den gravides helse trues av gravididteten. Den nye abortloven er langt mer radikal og tillater blant annet abort for 16-åringer uten foreldrenes samtykke. En undersøkelse viser at 64 % av den spanske befolkningen er imot denne delen av loven.
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: