November i Alicante – varmest i Europa

Publisert

Alicante hadde torsdag 3. november hele 29,3 varmegrader. I følge målinger fra forskere ved byens universitet hadde ingen andre steder i Europa en høyere temperatur. Målingen ligger også 9 grader over normal gjennomsnittstemperatur for november og er ikke langt unna Alicantes varmerekord for denne måneden fra 1949 på 30,6 grader.

Årsaken til det milde novemberværet på Costa Blanca skyldes en varmfront fra Sahara kombinert med luftstrømmer fra vest som er blitt varmet opp over de spanske høyslettene, melder meteorologisk institutt ved Universitetet i Alicante. Videre har temperaturen i Alicante en tendens til å bli høyest av alle målinger på Costa Blanca.

I følge nettavisen Alicante Actualidad ligger forklaringen i at byen er av en viss størrelse, noe som ofte gir mer luftforurensning enn i mindre byer og dermed sterkere oppvarming.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter