Norske myndigheter åpner opp for at Spania deles opp i smitte-regioner.

Publisert

Bjørn Guldvog, direktør for helsedirektoratet åpner opp for at Norge kan følge EU’s nye standard som deler Spania opp i helseregioner.

Følger Norge EU blir trolig Valencia-regionen og Kanariøyene første som åpnes opp for fri reise. De norske ferie-favorittene har under hele pandemien hatt Spanias laveste smitte-tall.

Norge har under hele pandemien klassifisert hele Spania under ett til tross for ekstreme forskjeller innad. Nye smittede i Madrid-regionen har siste tiden vært rundt fem ganger så høy som regionene på bunn nemlig Valencia-regionen som inkluderer Alicante-provinsen samt Kanariøyene.

Endringer i de norske reglene for utenlandsreiser kan være på trappene skriver VG som har snakket med helsedirektøren.

Blir dette en realitet betyr det at Norge kan følge f.eks. Belgias eksempel som ikke krever karantene for de som har vært på Costa Blanca mens reisende fra nettopp Madrid eller Barcelona må i karantene etter hjemreise.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter