«Norsk» dronning kronet i Alfaz del Pi

Publisert

I løpet av sommer-festivalen i Alfaz del Pi i august kronet man byens to nye «dronninger» for det neste året. Årets dronning er Shannon Abott og Maia Strømsmoen Skarveland er «barne-dronning».

De to blir å se på «offentlige oppdrag» i Alfaz del Pi, de neste tolv månedene, i hovedsak arrangementer tilknyttet byens mange fiestas. Det er vanlig tradisjon mange steder i Spania at byen har sine «dronninger» med tilhørende «hoff». Det er primært tilknyttet byens fiesta.

«Kjøpte» titler

Årets vinner velges blant mange kandidater, men det er ingen skjønnhetskonkurranse. Det er oftest foreldrenes deltakelse i de lokale fiestas eller aller helst økonomiske bidrag som avgjør om datteren får «sin tur» som kongelig for et år. Slike «bidrag» er med på å finansiere venneforeningene kjent som «penyas» samt deler av festivalen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter