Norsk barnevern vil ha 11 måneder gammel baby utlevert fra Spania

Publisert

Spansk politi har tatt en 11 måneder gammel baby fra sin mor i Spania. Barnet holdes nå på «Hogar Provincial de Alicante». Dette i påvente av en endelig behandling om utlevering til Norge.

Flyttet til Spania etter fødselen

Den norske kvinnen, som nå bor i Catral ikke langt fra Torrevieja skal ha flyttet til Spania kort tid etter at datteren ble født i Norge. Spansk presse skriver at «moren fødte mens hun var på institusjon for alenemødre» i Norge.

Morens advokat sier til spansk presse at det ikke finnes noen juridisk beslutning hvor moren fratas omsorgen for datteren. Advokaten retter kraftig kritikk mot det norske barnevernet som i følge henne er altfor ivrige til å ta barn fra deres foreldre.

Moren og støttespillere arrangerte en liten protest foran «Hogar Provincial de Alicante» hvor den lille jenta holdes i påvente av at spanske myndigheter kan overlevere barnet til norsk barnevern.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter