Norsk barnevern vil ha 11 måneder gammel baby utlevert fra Spania

Publisert

Spansk politi har tatt en 11 måneder gammel baby fra sin mor i Spania. Barnet holdes nå på “Hogar Provincial de Alicante”. Dette i påvente av en endelig behandling om utlevering til Norge.

Flyttet til Spania etter fødselen

Den norske kvinnen, som nå bor i Catral ikke langt fra Torrevieja skal ha flyttet til Spania kort tid etter at datteren ble født i Norge. Spansk presse skriver at “moren fødte mens hun var på institusjon for alenemødre” i Norge.

Morens advokat sier til spansk presse at det ikke finnes noen juridisk beslutning hvor moren fratas omsorgen for datteren. Advokaten retter kraftig kritikk mot det norske barnevernet som i følge henne er altfor ivrige til å ta barn fra deres foreldre.

Moren og støttespillere arrangerte en liten protest foran “Hogar Provincial de Alicante” hvor den lille jenta holdes i påvente av at spanske myndigheter kan overlevere barnet til norsk barnevern.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter