26 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25 C
Las Palmas de Gran Canaria

«Normalisering» kommer til sommeren

Det vil først være i begynnelsen av sommeren at man er tilbake til tilnærmet normale tilstander. Antallet nye smittede i Alicante-provinsen faller nå kraftig men men må vente frem til sommeren før smittesituasjonen tillater en åpning av samfunnet.

Det er matematikeren ved Universitetet i Alicante (Universidad de Miguel Hernandez) som ved hjelp av matematiske modeller gjør denne spådommen om smitte-situasjonen i regionen.

Analysene viser at man vil gå under 200 smittetilfeller pr 100.000 hver 14. dag i løpet av mars måned, muligens mot slutten av februar. Men antallet smittede vil øke på nytt om myndighetene løsner for mye på dagens smitte-tiltak.

I slutten av januar hadde man nesten 1.500 smittede i provinsen pr 100.000 pr 14. dager. Tidlig i februar var man ned på 1100 og 16. februar var tallet nede på 529 smittede.

Vaksinen virker

I Spania ser man nå de første statistiske bevis på at vaksinen allerede fungerer. I Nord-Spania kan man nå se en markant nedgang i antallet smittede i gruppene som har fått vaksinen.

Relaterte saker

- Advertisement -