Norge forlenger «reiseråd» til 1. oktober

Publisert

Den norske staten via UD forlenger rådet om at «…reiser som ikke er strengt nødvendige..» bør unngås. Rådet forlenges fra 20. august til 1. oktober.

– Situasjonen tilsier at vi viderefører det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Verden står midt i en pandemi. Når jeg fortsatt sier at vi er langt fra en normalsituasjon, så er det fordi smittesituasjonen endrer seg raskt. Vi ser at det er økende smittenivå i svært mange land, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Det er gjort unntak fra dette reiserådet for de landene i EØS/Schengen-området som ifølge Folkehelseinstituttet tilfredsstiller de norske smittekriteriene.

Norge skyter spurv med kanon

Mens den norske staten krever 10 dagers karantene for den som har vært i Spania har andre Europeiske land vært mer målrettet og fornuftige.

Covid-kartet for 12. august viser hvor den økende smitten er fokusert nord-øst i Spania. Langt borte fra de tradisjonelle turist-områdene i Alicante, Malaga og Kanariøyene.

Pr. 100.000 innbyggere i Aragon er det 571 personer som har testet positive for Corona-viruset siste 14. dagene. I Andalcuia 35, I Valencia Regionen 51 og på Kanariøyene bare 19,88

Tyskland har bedt sine borgere unngå de regionene i Spania som har høyere Corona-smitte enn de grenseverdiene man har satt. Tyskland advarer sine borgere om reise til Aragon, Katalonia, Navara, Madrid og Baskerland. Norge valgte derimot å ignorere at det er store regionale forskjeller i Spania og krever karantene uansett hvor man har vært.

Østerrike krever 10-dagers karantene for den som ikke kan vise frem en negativ Corona-test. Kan man vise til en negativ Corona-test er det ingen problem, kan kan da droppe karantene ved hjemkomst.

Sverige, Luxembourg, Polen m.m. har ingen restriksjoner på reise til Spania selv om man oppfordrer til forsiktighet ved reise til regionene i nord og øst som har høy smitte.

Belgias reiseråd er også rettet mot spesifikke regioner i Spania, ikke hele landet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter