25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Norge forlenger «reiseråd» til 1. oktober

Den norske staten via UD forlenger rådet om at «…reiser som ikke er strengt nødvendige..» bør unngås. Rådet forlenges fra 20. august til 1. oktober.

– Situasjonen tilsier at vi viderefører det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Verden står midt i en pandemi. Når jeg fortsatt sier at vi er langt fra en normalsituasjon, så er det fordi smittesituasjonen endrer seg raskt. Vi ser at det er økende smittenivå i svært mange land, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Det er gjort unntak fra dette reiserådet for de landene i EØS/Schengen-området som ifølge Folkehelseinstituttet tilfredsstiller de norske smittekriteriene.

Norge skyter spurv med kanon

Mens den norske staten krever 10 dagers karantene for den som har vært i Spania har andre Europeiske land vært mer målrettet og fornuftige.

Covid-kartet for 12. august viser hvor den økende smitten er fokusert nord-øst i Spania. Langt borte fra de tradisjonelle turist-områdene i Alicante, Malaga og Kanariøyene.

Pr. 100.000 innbyggere i Aragon er det 571 personer som har testet positive for Corona-viruset siste 14. dagene. I Andalcuia 35, I Valencia Regionen 51 og på Kanariøyene bare 19,88

Tyskland har bedt sine borgere unngå de regionene i Spania som har høyere Corona-smitte enn de grenseverdiene man har satt. Tyskland advarer sine borgere om reise til Aragon, Katalonia, Navara, Madrid og Baskerland. Norge valgte derimot å ignorere at det er store regionale forskjeller i Spania og krever karantene uansett hvor man har vært.

Østerrike krever 10-dagers karantene for den som ikke kan vise frem en negativ Corona-test. Kan man vise til en negativ Corona-test er det ingen problem, kan kan da droppe karantene ved hjemkomst.

Sverige, Luxembourg, Polen m.m. har ingen restriksjoner på reise til Spania selv om man oppfordrer til forsiktighet ved reise til regionene i nord og øst som har høy smitte.

Belgias reiseråd er også rettet mot spesifikke regioner i Spania, ikke hele landet.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

Spleiser på ny promenade for Altea

Den neste fasen i oppgraderingen av Alteas promenade mot sjøen blir et spleiselag mellom Miljøverndepartementet i Madrid (MITECO) og rådhuset i Altea.

Massetest: Ingen positive i Torrevieja

Som en del av en nasjonal massetest ble 1100 personer testet i Torrevieja onsdag 16. september. Ingen testet positive for Corona-viruset.

Covit-smitte på Costa del Sol (Oppdatert 19. september) – Tredobling i Nerja

Siste smittetall viser stabile smitte-tall for Fuengirola og nedgang tallene for i Marbella. Nerja har sett en tredobling i antallet som har...

Relaterte saker

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

En helt ny Corona-fase i Spania

Antallet som dør av Corona-viruset har falt med 97%. I snitt er bare 6% av sykehusenes kapasitet er nå opptatt med Covid-smittede.

14% flere døde denne sommeren

I Valencia regionen ble det meldt om 14% flere dødsfall enn det som er vanlig sommermånedene. Mellom 28. juli og 30. august...

Covid-status 5. september: Fire ganger så mange smittede i Madrid

Sammenliknet med Costa Blanca har Madrid nesten fire ganger så mange Corona-smittede. Folkehelseinstituttet velger fortsatt å klassifisere hele Spania som en enhet...

Tar ferie fra «Covid» Det er tryggest å bli på kysten

I en ny trend ser man at mange som normalt reiser bort fra kysten etter endt ferie nå velger å forbli. At...

Utelukker ny lockdown i Spania

Spanias helseminister, Salvador Illa, brukte pressekonferansen 31. august fortelle journalistene at det ikke er på tale med noen ny nasjonal «karantene».

Første vaksine-test med mennesker i Spania

Man setter nå i gang de første testene med en Covid-vaksine med mennesker i Spania. 190 friske frivillige skal ta vaksinen i...

Spania: Corona-oppdatering 26. August

Dette er de siste nyhetene fra Spania relatert til corona situasjonen i Spania akkurat nå:  Militære skal gjøre kontakt-sporing

Kappet ballene av kjæresten

En krangel av “seksuell” karakter skal ha fremprovosert hendelsen da den 21 år gamle kvinnen grep en kniv og ga sin partner...

Utelukker ny «karantene»

Presidenten for Valencia-regionen, som inkluderer Alicante-provinsen, Ximo Puig sier man ikke vurderer noen ny karantene i hans region.
- Advertisement -