Nok et dødsfall i okseløp

Publisert

En 29 år gammel mann døde lørdag 9. juli under et okseløp i Pedreguer nord på Costa Blanca. Mannen som ble gjennomboret av oksens horn i lysken ble fraktet til sykehuset i Dénia, men døde senere av skadene. Samme dag omkom en tyrefekter i Teruel i Aragon. I tillegg ble to tyrefektere i Pamplona skadet under San Fermín-feiringen fredag 8. juli. I sistnevnte by er også en rekke personer blitt skadet i de beryktede okseløpene som inngår i festivalen. Ulykkene aktualiserer debatten om blodsporter i Spania.

Les også: Tyrefekter drept av okse

Per dags dato er det ikke lov med tyrefekting på Kanariøyene og i Catalonia (sistnevnte region tillater fremdeles enkelte former for okseløp). Det er også ventet at Balearene snart vil innføre forbud. Et forslag skal etter planen opp til avstemning i løpet av 2016. I tillegg har en rekke kommuner rundt omrking i Spania allerede innført forbud på lokalt nivå.

Les også: Forbud mot drap av okse i okseløp

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter