Nesten like populær som paven

Publisert

Felipe VI er på kort tid blitt en godt likt konge i Spania. I følge en ny undersøkelse havner den ferske monarken som nummer to på listen over mest populære personer, kun overgått av pave Frans i Roma. På en tredjeplass kommer landets dronning Letizia, mens Russlands president Valdimir Putin havner nederst på listen.

Felipe VI har vært konge i Spania siden 19. juni i år. Etter seks måneder ved tronen har populariteten til den 46 år gamle monarken bare gått oppover. I følge en ny spørreundersøkelse fra analysebyrået Metroscopia er det kun pave Frans I som har en høyere stjerne hos spanjolene. Spanskekongen er blant annet mer populær en både USAs president Barack Obama og FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Allerede som kronprins var Felipe godt likt av spanjolene, en status som ikke har tapt seg etter at hans far Juan Carlos abdiserte i juni. Som landets øverste leder har Felipe VI vist vilje til å reformere kongehuset, med en mer gjennomsiktig administrasjon og en økonomi som skal underlegges ekstern statlig revisjon. Den nye kongen har også innført egne regler mot korrupsjon med strengere normer for de kongeliges mottakelse av gaver fra private og andre typer privilegia.

Les også: «Korrupsjon må tas ved roten»

I undersøkelsen til Metroscopia får pave Frans karakteren ”godkjent” av 81 prosent, mens spanskekongen får 70 prosent og dronning Letizia på 67 prosent. Til sammen ti offentlige personer er tatt med i undersøkelsen. Pave Frans I havner som nummer én, kong Felipe VI som nummer to, dronning Letizia som nummer tre, Barack Obama som nummer fire og Ban Ki-moon som nummer fem. På de neste plassene kommer presidenten i EU-kommisjonen Jean-Claude Juncker, Italias statsminister Matteo Renzi, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande og til slutt den russiske presidenten Vladimir Putin.

Foto: Spanias Felipe VI (som kronprins) i møte med Brasils president Dilma Rousseff (2010)

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter