Nekter å sende dokumenter til Madrid

0
148
gerardo_camps_pp.jpg

Regjeringen i Valencia nekter å følge oppfordringen fra parlamentet i Madrid i forbindelse med korrupsjonsskandalen ”Gürtel” om å sende dokumentasjon rundt alle kontrakter som har vært inngått mellom firmaet Orange Market og den valencianske regjeringen.

Regjeringen i Valencia nekter å følge oppfordringen fra parlamentet i Madrid i forbindelse med korrupsjonsskandalen ”Gürtel” om å sende dokumentasjon rundt alle kontrakter som har vært inngått mellom firmaet Orange Market og den valencianske regjeringen. Valenciaregionens visepresident og finansminister, Gerardo Camps (PP), sier at dokumentene er oversendt til høyesterett og at de derfor et underlagt domstolenes taushetsløfte.

En gjennomgang av avlyttede telefonsamtaler har avslørt at det fant sted et møte mellom PPs generalsekretær i Valenciaregionen, Ricardo Costa, og Alvaro Perez og Pablo Crespo, to av hovedmennene i ”Gürtel” skandalen. Daværende redaktør for den valencianske tv-kanalen RTVV, Pedro Garcia, skal også ha vært til stede. Møtet ble avholdt i Orange markets lokaler i Calle Colon. Hovedtema skal ha vært de skreddersydde dressenes som har blitt skjenket som gaver til president Fransisco Camps.