Nekter å forklare seg for parlamentet

Publisert

«Fungerende» statsminister i Spania Mariano Rajoy og partiet hans Partido Popular nekter å forklare seg for Kongressen. Rajoy mener han ikke står under det spanske parlamentets kontroll fordi den nåværende forsamlingen ikke var den som valgte ham som statsminister i 2011. Grunnet mangel på ny regjering etter valget i desember i fjor har Rajoy og hans ministere inntil videre beholdt styringen i Spania. Statsministeren mener rollen som konstituert regjering fritar dem fra møteplikten.

Kongressen godtar imidlertid ikke uteblivelsen og har gått til det usedvanlige skritt å ta regjeringen til forfatningsdomstolen (Tribunal Constitucional), et vedtak som ble gjort onsdag 6. april og var støttet av samtlige partier utenom Partido Popular.

Et av stridsspørsmålene gjelder den kontroversielle beslutningen i EU om å returnere flyktninger til Tyrkia. Kongressen hadde på forhånd gitt statsministeren et mandat der det var trukket en klar grense for hva Spania skulle godta. I følge opposisjonen overholdt ikke Rajoy mandatet.

Les også: Obama: Besøker ikke Spania før landet har fått en regjering

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter