«Nei til turistskatt på Costa Blanca»

Publisert

Hotellbransjen på Costa Blanca driver intens lobbyvirksomhet for å unngå en turistskatt av typen som er innført i Catalonia og på Balearene. Næringsorganisasjonen Hosbec som også representerer resten av Valencia-regionen mener skatten vil være ødeleggende for bransjen. Organisasjonen viser til at avgiften kun vil ramme de som driver lovlig i bransjen, mens den svarte utleien tjener på det.

Det er det nye radikale partiet Podemos som har lagt frem forslaget om turistskatt i regionsparlamentet i Valencia. Skatten som har som formål å bremse masseturismen kommer i tillegg til hotellregningen og vil måtte betales av alle overnattingsgjester per natt ved regionens hoteller og appartementer. Initiativet skal ha fått støtte av partiet Compromís.

Hosbec (Asociación Empresarial Hostelera de Benidorm, Costa Blanca y Comunidad Valenciana) protestere på forslaget som også var oppe til diskusjon i fjor. Organisasjonen mener avgiften vil virke mot sin hensikt og tilføre bransjen nok et handikapp i konkurranse med den ulovlige utleien.

 

Avgift i Catalonia og på Balearene

I Catalonia der den største byen er Barcelona har hotellgjester måttet betale det lille tillegget siden 2012. Beløpet som kommer på toppen av hotellregningen varierer fra rundt 50 cent til over 2 euro. Avgiften er størst for reisende som overnatter på luksushotell eller ligger i havn på cruiseskip.

En liknende avgift er også innført på Balearene. Det populære øysamfunnet med blant annet Mallorca og Ibiza hadde en tilsvarende ordning tidlig på 2000-tallet, men avskaffet den etter protester fra turistnæringen. Avgiften ble så gjeninnført i fjor.

Les også: Vil bremse masseturismen

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter