Nedgang i antall hus-okkupasjoner

Publisert

For første gang på syv år ser man en nedgang i antallet okkupasjoner av hus i Spania. I følge tall fra det spanske innenriks-departementet ble det i 2022 levert 16.726 anmeldelser om hvor man har brutt seg inn og tatt seg inn. Det er en nedgang på 3.2% i i forhold til året før og laveste tall på syv år.

Kommentatorer peker på denne nedgangen i kontrast til dagens spanske samfunns-debatt som kan gi inntrykk av at dette er en økende trend.

Skal ut innen 48 timer

I 2022 ble det vedtatt et nytt lovverk som gjør det langt enklere å kaste ut okkupanter. Dette gjelder i tilfeller hvor folk har tatt seg inn på annen manns eiendom og i tilfeller hvor man regelrett har brutt seg inn. Den spanske grunnloven garanterer folk en “anstendig bolig”. En rett som har åpnet opp for en gråsone hvor folk i mange tilfeller har tatt seg til rette i boliger som står tomme.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter