Nedbøren gull verdt for jordbruket

Publisert

Regnværet på Costa Blanca søndag og mandag 12. og 13. mars har vært gull verdt for jordbruket. Lenge så det ut til at det gikk mot siste avling mange steder. Etter nedbøren er imidlertid sesongen for en rekke jordbruksprodukter forlenget helt frem til mai. Det gjelder blant annet sitrusfrukter, grønnsaker, nísperos, moreller, korn, mandler, vindruer og oliven.

Nedbøren i mars har samtidig gjort det nødvendig å utsette plantingen av frukt som skal modnes under våren og sommeren. Det gjelder blant annet for vannmelon, melon og squash. På grunn av regnet kan plantingen nå bli utsatt med opptil tre uker. Utsettelsen vil imidlertid ikke få større konsekvenser for avlingene, skriver avisen Información.

Regnet har også vært viktig for jordbruksområdene som ble rammet av uværet i desember og januar. Mange steder er infrastrukturen ødelagt og bøndene har ikke kunnet kommet til. Nå har værgudene tatt seg av problemet og gitt en generøs og sårt tiltrengt vanning.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter