Nasjonaldag preget av fravær

Publisert

Onsdag 12. oktober er det feiring av Spanias nasjonaldag Fiesta Nacional de España. Dagen er offentlig høytidsdag og markeres tradisjon tro med offisiell representasjon på slottet i Madrid, militær parade og flyoppvisning. Alle er imidlertid ikke like begeistret for arrangementet. Presidentene fra de tre regionene Catalonia, Baskerland og Navarra uteblir fra feiringen. I tillegg har partilederen i landets tredje største parti Pablo Iglesias fra Podemos takket nei.

Det spanske kongehuset inviterer hvert år den politiske ledelsen fra Spanias 17 regioner til feiring av nasjonaldagen Fiesta Nacional de España. Det imidlertid ikke uvanlig at flere regionspresidenter benytter anledningen til å markere avstand til det spanske nasjonalmonarkiet.

I år skal regionspresident Carles Puigdemont være blant dem som ikke stiller. Det samme gjelder Íñigo Urkullu fra Baskerland og Uxue Barkos fra Navarra.

I tillegg til de tre regionspresidentene har Pablo Iglesias takket nei. Partilederen for det nye alternativet på venstresiden i spansk politikk Podemos begrunner uteblivelsen med at feiringen ligger utenfor det som anses for å være partiets ideologi.

Det er andre år på rad at den unge partilederen aviser kongehusets invitasjon. I fjor begrunnet Iglesias uteblivelsen med at spanske politikere burde bruke mindre tid på representasjon og mer tid på politisk arbeid som å gjøre noe med landets økonomiske og sosiale forskjeller.

Les mer om den spanske nasjonaldagen: El Dìa de la Hispanidad – Spanias nasjonaldag

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter