Nasjonaldag med “spredt” feiring

Publisert

Mandag 12. oktober er det nasjonaldag i Spania. Dagen feires tradisjon tro med stor representasjon i Madrid, med kongefamilien på plass, militær parade og flyoppvisning. Ikke alle er like begeistret for feiringen. Blant annet har politikeren Pablo Iglesias som er partileder for det nye alternativet på venstresiden i spansk politikk Podemos takket nei til kongehusets invitasjon. I en uttalelse sier Iglesias at spanske politikere burde bruke mindre tid på representasjon og mer tid på politisk arbeid som å gjøre noe med landets store økonomiske og sosiale forskjeller.

Regjeringspartiet Partido Popular har på sin side gitt dagen spesiell prioritet, en beslutning som tolkes som et motsvar til den pågående uavhengighetskampen i Catalonia. Feiringen ble tatt opp som eget punkt under PPs statsrådsmøte fredag 9. oktober, noe det ikke er tradisjon for å gjøre for spanske regjeringer.

Den politiske ledelsen fra Spanias 17 regioner var invitert til arrangementet. Regionspresidenten i Catalonia, Artur Mas (CDC), gjorde som han har gjort de siste årene og takket nei. Det samme gjorde presidenten i Baskeland, Iñigo Urkullu (PNV) og presidenten i Navarra, Uxue Barkos (Geroa Bai).

Les mer om den spanske nasjonaldagen: El Dìa de la Hispanidad – Spanias nasjonaldag

Foto: Militært flyshow i Madrid, 12. oktober 2009 (Nils van der Burg).

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter