Nærmere “normalen” neste uke

Publisert

Søndag 10. mai er siste dagen i dagens «krise-fase». Mandag 11. mai går Spania fra fra fase 0 til fase 1 i det regjeringen, litt for litt, fjerner dagens restriksjoner.

Etter å ha analyset situasjonen i Spanias forskjellige regioner godkjente regjeringen fredag kveld at områder hvor til sammen 51% av befolkningen bor kan gå videre til fase1.

Costa Blanca til fase 1

Blant de som er godkjent for nedtrapping til fase 1 er: Torrevieja, Orihuela, Marina Baixa (Altea, Alfaz del Pi, La Nucia)

Costa del Sol må vente

Madrid som har værst langt værre rammet enn kyst-områdene forblir i fase 0 inntil videre. Hele Malaga-provinsen forblir i fase 0 mens Cadiz, Sevilla og Almeria går til fase 1. Restauranter og barer forblir stengt i Malaga-provinsen 11. mai.

De av Kanariøyene som ikke allerede er det går mandag 11. videre til fase 1.

Mere utetid på Costa Blanca

I Valencia-regionen har myndighetene bedt staten om tillatelse til å mykne opp ordningen hvor folk bare kan gå ut eller trimme bestemte timer hver dag. Sommeren kommer tidlig på Costa Blanca og varmen som følger med gjør det upraktisk å binde enkelte aldersgrupper til å skulle gå ut bare midt på dagen.

Les om hva “nytt” du kan gjøre 11. mai i Spania: 11. may kan du gå på bar med vennegjengen og fylle bilen med passasjerer

Ber om bading på Costa del Sol

I Andalucia vil åtte av provinsene gå til fase 1. 30 av regionens 33 helse-distrikt møter kravene for lav smitte etc. Tre distrikter i Granada og Malaga forblir i fase 0 noe lengre. Regionens president har bedt om at folk må få bade på Costa del Sols strender fra og med 25. mai, og ikke utsatt til fase 3 som pr i dag er planen i følge regjeringens tabell.

Kanariøyene til fase 1

Regionens myndigheter har oversendt de nødvendige data til staten så de fire øyene som i dag er i fase 0 kan gå over til fase 1 på mandag.

Balearene

Myndighetene for Balearene har bedt om at Mallorca går fra fase 0 til fase 1 på 11. mai. Myndighetene har tidligere bedt om det samme for Ibiza. Balearene har sett lite Corona-smitte med bare ett nytt smitte-tilfeller siste to dagene.

Den grønne linjen viser antallet som har blitt friskmeldte etter å ha vært smittede.

Katalonia holder tilbake

Unntaket er Katalonia og Castilla y Leon som forblir i fase 0 da et stort antall av kommunene i disse regionene ikke møter kravene for deskalering.

Statsminister Pedro Sanchez: – Regner med alt er «normalt» i Spania mot slutten av juni

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter