Nå letter man på Corona-restriksjonene på Costa Blanca

Publisert

Det markerte fallet i nye smittetilfeller økte presset på myndighetene for å lette på dagens restriksjoner. Dette skjer samtidig som man ser at sykehusenes ledige kapasitet i Alicante-provinsen nå nærmer seg nivået fra før denne “tredje smitte-bølgen”.

Barene åpner 1. mars

Mandag 1. mars går man i gang med nedskalering av restriksjonene for Valencia-regionen. Restriksjoner for reiser inn og ut av de største byene fjernes samtidig som barer og restauranter igjen åpner opp for gjester på sine terrasser og utearealer. Man åpner også opp for at opptil fire som ikke bor sammen kan møtes utendørs, i dag er tallet to. Det samme gjelder de som samles på bar eller restaurant.

Fortsatt “forbudt” å reise ut av regionen

Blant restriksjonene som ikke oppheves ennå er forbudet om å stengningen av Valencia-regionens ytre grenser for «ikke-nødvendige» reiser. Det samme gjelder forbudet om å bevege seg utendørs mellom klokken 22.00 og 06.00.

Torsdag møttes kommisjonen som vurderer situasjonen i Valencia-regionen. Man offentliggjorde de nye endringer fredag med effekt fra mandag.

Det er Valencia-regionens president Ximo Puig som først annonserte dette under et besøk til Elche hvor han «gratulerte» regionens innbyggere for den disiplin man har utvist siste tiden med dagens gode tall som resultatat. Puig poengterte samtidig at man vil se en svært konservativ gjenåpning av samfunnet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: