Mulig vaksine-kandidat i slutten av April

Publisert

Spanias minister for vitenskap og innovasjon, Pedro Duque sier at den første kandidaten til en mulig vaksine mot Corona-viruset kan være klar i slutten av april.

Ministeren gjorde et poeng ut av at Spania er blant de fremste i verden i kappløpet om å få klar en vaksine mot det nye viruset.

Se video av pressekonferansen med Pedro Duque:

Er en mulig vaksine klar i slutten av april vil den så bli testet ut før den eventuelt godkjennes om den viser seg å være effektiv og fri for bivirkninger.

Spanjolene har ofte vært vært verdens-ledende innen medisin. Med en rekke senter som i dag jobber hver for seg mot en mulig vaksine. De som i følge ministeren ligger best an akkurat nå er det er det spanske instituttet for bioteknologo, «Centro Nacional de Biotecnología», ledet av Luis Enjuanes og Isabel Sol.

Ministeren sa under en pressekonferanse fredag 3. april at man i Spania har jobbet i over 20 år med denne typen virus.

Befolkningens høye alder er en av faktorene som forklarer den høye dødeligheten for Corona-smittede i Spania

I den samme pressekonferansen påpekte Duque at spanjolene har en av verdens høyeste snittaldre og at den høye alderen på befolkningen er en del av forklaringen på den høye dødeligheten i landet.

Spania ligger an til å passere Japan når det gjelder forventet levealder. De lever allerede lengre (85,8 år) enn den gjennomsnittlige Nordmann (82,5 år). Norge har i gjennomsnitt en litt yngre befolkning enn Spania.

I tillegg til faktorer som klima og kosthold er det spanske helsevesenets kvalitet og effektivitet en del av det som hjelper spanjolene å leve lengre. Spanias eldre er svært aktive sosialt noe som også øker levealderen. Men det at landets eldre er mer ute og møter venner og familie ofte har gjort dem ekstra sårbare for Corona-smitte. De bor bare i liten grad isolert på sykehjem.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter