Motsetter seg kollektiv flyktningretur

Publisert

Spanias nasjonalforsamling vil ikke godta EUs avtale med Tyrkia om retur av flyktninger som kommer til Europa. Regjeringspartiet Partido Popular er til nå det eneste partiet som støtter forsalget. Statsminister Mariano Rajoys parti har imidlertid lovet ikke å forplikte nasjonen til avtalen før man er kommet til enighet i parlamentet slik reglene tilsier for interimregjeringer. Lederen for opposisjonspartiet PSOE, Pedro Sánchez, har bedt statsminister ikke å underskrive avtalen fordi den anses som umoralsk, i strid med menneskerettigheter og FN-resolusjoner.

EU og Tyrkia er blitt enige om at flyktninger som kommer seg til Hellas inkludert syrere i fremtiden skal returneres tilbake til Tyrkia. På denne måten vil man forsøke å få kontroll på flyktningstrømmen og praktisere regelen om at søknader om asyl skal fremmes i mottakerlandet, i dette tilfellet Tyrkia (Dublin-konvensjonen). EU vil deretter ta imot kvoteflyktninger fra Tyrkia.

Samtidig vil de 28 medlemslandene i EU forplikte seg til tre krav fra den tyrkiske regjeringen; å øke stønadene til Tyrkia til håndtering av flyktninger, tillate tyrkere å reise uten visum til EU og jobbe videre med forhandlingene om tyrkisk medlemskap i EU.


Demonstrasjon i Madrid

Den nye flyktningavtalen mellom EU og Tyrkia skaper også harme hos det spanske folk. Onsdag 16. mars tok tusenvis til gatene i Madrid i protest. Det reageres på både EUs og Spanias rolle i behandlingen av krisen og at flyktninger ikke når frem til spanske byer og får den hjelpen de trenger.

Over 5.000 mennesker skal ha stilt opp i markeringen, med krav om at den nye avtalen forkastes.

Les også: Hjelpen klar. Flyktningene uteblir

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter