Motorveien forbi Alicante foreslås å bli gratis

Publisert

Den spanske regjeringen har besluttet å fjerne bompengene på motorveien AP-7 i nærheten av Alicante for å forbedre trafikk-flyten. Transportminister Óscar Puente avviser imidlertid anmodningen fra de lokale myndighetene på Costa del Sol om å fjerne bompengene på motorveien AP-7.

Motorveien ved Alicante vil være gratis. Men i Málaga-provinsen vil den fortsatt være det.

Samferdselsdepartementet vurderer å gjøre motorveien AP-7 bompengefri umiddelbart for å avlaste bil- og lastebiltrafikken når den passerer gjennom Alicante.

På konferansen Alicante Forum, innrømmet ministeren at motorveien som går rundt Alicante på Costa Blanca har trafikkork og problemer som fører til ulykker.

“Hvis det ikke oppstår juridiske problemer med finansdepartementet, vil vi øke bompengene på motorveien AP-7 i Alicante”, sa Óscar Puente.

Presidenten i provinsrådet, Francisco Salado, og ordførerne i Marbella, Estepona og Fuengirola har vanskelig for å la være å le når de hører transportministerens forslag om å fjerne bompengene i Alicante, men la dem bli i Málaga. De sier at dette er diskriminering.

La ministeren forklare hvorfor det er mulig og ønskelig i Alicante, men ikke her i Málaga. Dessuten er AP-7 på Costa del Sol den dyreste motorveien i Spania. Langs kystmotorveien A-7 er det konstant trafikkork, kollapser og ulykker, og det finnes ikke noe kollektivtilbud som vi har bedt om til Estepona og Algeciras”, sier en svært kritisk Salado.

Det skal legges til at motorveien ved Alicante er 33 kilometer lang og koster 1,40 euro for personbiler.

AP-7 i Málaga er 82,7 kilometer lang og koster mellom 5,25 og 8,60 euro i høysesongen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: