Monark for et forent og mangfoldig land

Publisert

Spanias nye konge Felipe VI sa i innsettelsestalen i Kongressen torsdag 19. juni at han vil tjene et “forent og mangfoldig land”. Den nye monarken understreket betydningen av å se fremover og legge til rette for et monarki som er tilpasset en ny tid. Før seremonien i nasjonalforsamlingen fikk den nye kongen overlevert det militære magebeltet av sin far som tegn på at han også tar over som øverste leder for det spanske forsvaret.

Både Senatet og Kongressen var samlet i Congreso de los Diputados i Madrid da Felipe VI torsdag 19. juni ble proklamert Spanias nye konge. Ved sin side under seremonien hadde han sin kone Dronning Letizia og deres to døtre kronprinsesse Leonor og hennes yngre søster Sofia. Talen Felipe holdt til forsamlingen var omfattende og ment som retningsgivende for den nye kongens forhåpninger og ambisjoner for Spania i fremtiden.

Kongen snakket om betydningen av å kjenne landets historie, men understreket samtidig at han først og fremst ønsket å se frem i tid og ta fatt på utfordringene landet står overfor. De økonomiske nedgangstidene som de siste årene har preget Spania var ett av temaene som ble nevnt. Han uttrykte medfølelse med folk som virkelig har fått merke konsekvensene av krisen og la vekt på behovet for å hjelpe de som trenger det mest.

Ikke uventet var spørsmålet om folkeavstemning om monarkiet, som i følge enkelte spørreundersøkelser har vært ønsket av mange spanjoler, ikke blant temaene i talen. Den nye kongen var imidlertid nøye med å fremheve at Spania var et allsidig land, men så på dette som en styrke og ikke en trussel mot monarkiet og den spanske stat. For å understreke sin lojalitet til Spanias forskjellige kulturer og særegenheter avsluttet kongen talen med å takke folket på landets fire offisielle språk kastiljansk (spansk), galicisk, katalansk og baskisk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter