Modell minner om 300 døde etter bombingen av markedet i Alicante

Publisert

I Alicante var det byråd for turisme og handel, Lidia López, som avduket modellen som viser byens markeds-hall etter bombingen 25. mai 1938. Over 300 sivile døde etter et flyangrep på byens marked.

Modellen står utstilt i markedshallens underetasje frem til 12. november.

Spanske medier har fokusert på byrådens ganske tonedøve uttalelser under åpningen. Hun fortalte media hun var lykkelig over å kunne avdekke en så fin modell med så mange små detaljer. Byråden fra Partido Popular, pekte på hvordan folk kan beundre modellens ørsmå detaljer hvor de kan handle fisk, frukt og grønnsaker.

Angrepet på dette sivile målet i Alicante var et av de mange angrep på sivile mål under den spanske borgerkrigen. Det var nasjonalistene som stod bak angrepet og som “vinner” av krigen skrev de også historien i etterkant. General Francos diktatur varte frem til hans død i 1975. Hans utpekte stiftet partiet Allianza Popular som senere endret navn til Pardido Popular.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter