Mistillitsforslag mot statsministeren

Publisert

Opposisjonspartiet Podemos har fremsatt et mistillitsforslag mot Spanias statsminister Mariano Rajoy. Forslaget kommer etter nye avsløringer om korrupsjon i statsministerens parti Partido Popular og uklarheter rundt finansieringen av Rajoys valgkampanje foran parlamentsvalget i 2008.

Mistillitsforslaget mot Rajoy som ble fremsatt av den sosialdemokratiske partialliansen Unidos Podemos den 19. mai i år vil trolig ikke få flertall. Den spanske arbeiderpartiet PSOE har allerede annonsert at de ikke støtter forslaget. Partiet var da også garantist for at det konservative Partido Popular og Rajoy kunne fortsette i regjering etter valget i juni i fjor (også støttet av sentrum-høyrepartiet Ciudadanos).

Unidos Podemos har hele tiden vært klar på at de ikke støtter PP. Partialliansen på venstresiden mener de mange korrupsjonssakene hos regjeringspartiet har svekket både partiet og Rajoys tillit som statsminister.

Les også: Statsministeren må forklare seg i retten om korrupsjon

Den manglende tilliten forsterkes av de nye avsløringene hos partiets lokallag i Madrid der millioner av euro skal har blitt kanalisert fra det offentlige og over til partikassen, eller i lommene på privatpersoner. I april i år ble partiets tidligere regionspresident i Madrid, Ignacio González, arrestert og fengslet i saken (Lezo-saken og Púnica-saken).

Les også:

Razzia av Partido Popular, deres revisor og tilknyttede firma

PP-topp arrestert i Madrid

I etterforskningen av PP-Madrid fremgår det at flere hundre tusen euro av offentlige midler som skulle gått til partiets foreningsarbeid for omskolering av arbeidsledige og andre sosiale tiltak (Fundescam) gikk til finansiering av Rajoys valgkampanje foran parlamentsvalget i 2008. Opplysninger politiet sitter på, tyder på at utgifter til plakater og annet kampanjematerial ble utgiftsført med fiktive fakturaer i Fundescam (Fundación para el Desarrollo Económico y Social de la Comunidad Autónoma de Madrid). Foreningen opphørte å eksistere i 2015.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter