Minst 13 døde i brann på nattklubb i Murcia

Publisert

Minst 13 personer har omkommet i en brann som brøt ut tidlig søndag morgen i tre kjente nattklubber i Murcia. Nødetatene advarte om at dødstallet kan stige, ettersom de fortsatt leter etter to savnede personer.

Brannen brøt ut mellom kl. 06.00 og 07.00 i en av klubbene og spredte seg til de to andre, som ligger i underholdningsområdet Las Atalayas i utkanten av byen.

Brannmannskapene klarte å slukke brannen og lette etter mulige ofre på de berørte nattklubbene. Brannårsaken til brannen – som rammet nattklubbene Teatre, Golden og La Fonda – er foreløpig ukjent. Det ble først rapportert at brannen hadde startet i Teatre. En talsperson for nattklubben Golden sier imidlertid til lokale medier at brannen oppsto i La Fonda, som har et dansegulv og en restaurant. Teatre-ledelsen fortalte at de evakuerte lokalene, og at alle ofrene befant seg i La Fonda. Det nasjonale politiet har bekreftet dette.

Borgermesteren i Murcia, José Ballesta, har innstiftet tre dagers sorg.

Minst fire personer – to kvinner på 22 og 25 år og to menn på 41 og 45 år – ble også skadet på grunn av røykforgiftning. De første bildene fra området som ble rammet av brannen, viste dusinvis av unge mennesker i gatene i nærheten av nattklubbene, mens en enorm svart røyksøyle veltet opp i bakgrunnen.

Brannmannskaper fra Murcia by og Murcia-regionens brann- og redningskonsortium samarbeidet om å slukke flammene. Nødetatene brukte et sportssenter i nærheten av nattklubbene til å gi hjelp, spesielt psykologisk støtte, til ofrenes familier.

Brannen i Murcia er den dødeligste som er registrert på en nattklubb i Spania siden tragedien på nattklubben Flying i Zaragoza i 1990, der 43 mennesker omkom. Den dødeligste nattklubbbrannen i Spania fant sted i Madrid 17. desember 1983, på klubben Alcalá 20, da en brann som startet bak sceneteppet drepte 81 mennesker, de fleste av dem ungdommer. Røyk, svikt i belysningssystemet og en stengt nøddør fikk skylden for tragedien.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter