Minst 13 døde i brann på nattklubb i Murcia

Publisert

Minst 13 personer har omkommet i en brann som brøt ut tidlig søndag morgen i tre kjente nattklubber i Murcia. Nødetatene advarte om at dødstallet kan stige, ettersom de fortsatt leter etter to savnede personer.

Brannen brøt ut mellom kl. 06.00 og 07.00 i en av klubbene og spredte seg til de to andre, som ligger i underholdningsområdet Las Atalayas i utkanten av byen.

Brannmannskapene klarte å slukke brannen og lette etter mulige ofre på de berørte nattklubbene. Brannårsaken til brannen – som rammet nattklubbene Teatre, Golden og La Fonda – er foreløpig ukjent. Det ble først rapportert at brannen hadde startet i Teatre. En talsperson for nattklubben Golden sier imidlertid til lokale medier at brannen oppsto i La Fonda, som har et dansegulv og en restaurant. Teatre-ledelsen fortalte at de evakuerte lokalene, og at alle ofrene befant seg i La Fonda. Det nasjonale politiet har bekreftet dette.

Borgermesteren i Murcia, José Ballesta, har innstiftet tre dagers sorg.

Minst fire personer – to kvinner på 22 og 25 år og to menn på 41 og 45 år – ble også skadet på grunn av røykforgiftning. De første bildene fra området som ble rammet av brannen, viste dusinvis av unge mennesker i gatene i nærheten av nattklubbene, mens en enorm svart røyksøyle veltet opp i bakgrunnen.

Brannmannskaper fra Murcia by og Murcia-regionens brann- og redningskonsortium samarbeidet om å slukke flammene. Nødetatene brukte et sportssenter i nærheten av nattklubbene til å gi hjelp, spesielt psykologisk støtte, til ofrenes familier.

Brannen i Murcia er den dødeligste som er registrert på en nattklubb i Spania siden tragedien på nattklubben Flying i Zaragoza i 1990, der 43 mennesker omkom. Den dødeligste nattklubbbrannen i Spania fant sted i Madrid 17. desember 1983, på klubben Alcalá 20, da en brann som startet bak sceneteppet drepte 81 mennesker, de fleste av dem ungdommer. Røyk, svikt i belysningssystemet og en stengt nøddør fikk skylden for tragedien.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter