Militære knelte foran Francos mausoleum

Publisert

En video har sirkulert på sosiale medier som viser en gruppe på rundt 30 spanske militære som kneler foran “Valle de los Caidos”. Et gigantisk anlegg Spanias diktator General Francisco Franco førte opp etter borgerkrigen. Anlegget er i Spania et gigantisk symbol over fasisme og diktaturet.

Nå er en av de som var med på markeringen, en kaptein, sparket fra sin jobb. Det spanske forsvarsdepartementet kunne opplyse dette bare timer etter at videoen ble publiert.

Fasister valfarter hit

Det ble laget som et monument over falne nasjonalister selv om også falne republikanere som ble jobbet til døde ved anlegget også ligger begravet inne i massegraver inne i fjellet. Diktatoren selv ble liggende foran alteret i kirken innerst i anlegget, hvor det ble messet over hans minne hver dag inntil få år.

Det spanske flagget med nasjonalistenes logo. Bildet er tatt foran mausoleet.

Diktatorens grav ble flyttet bort fra anlegget få år tilbake. Dette for å få slutt på at nasjonalister, fasister og nynazister valfartet til stedet. Spesielt Francos fødselsdag kom mange hit for å markere dagen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: