Meteorologene advarer om brennende temperaturer på opptil 45 °C

Publisert

Meteorologene advarer om at det fra helgen av er ventet ekstreme temperaturer i sørlige og østlige deler av det spanske fastlandet, og at historiske varmerekorder kan bli slått.

Termometrene kan stige kraftig i Spania fra helgen av. Meteorologene advarer om at temperaturene kan bli ekstreme med temperaturer opp mot 45 grader i sør og på den østlige halvdelen av det spanske fastlandet.

Meteorologene varsler at landet fra og med lørdag vil oppleve en varmeepisode i forbindelse med at en varmluftsrygg fra Nord-Afrika stiger til værs. Det forventes et maksimum på rundt 40 grader i Cordoba-provinsen i Andalucía-regionen. Dette blir hovedsakelig en dag med klar himmel, bortsett fra nordvest på fastlandet, som blir den siste bastionen for de kjølige temperaturene.

Søndag blir det tørt og solrikt, og temperaturene fortsetter å stige øst på fastlandet og på Balearene. Dette vil etter alt å dømme bli starten på en hetebølge som vil vare til midten av neste uke og ramme mange områder i Spania, der det kan bli satt nye rekorder: Maksimumstemperaturen vil nærme seg 45 °C i deler av sør og den østlige halvdelen av fastlandet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter