Messi med egen Catalonia-klausul

Publisert

Den argentinske fotballstjernen Lionel Messi har stilt som betingelse for fornyelsen av kontrakten med FC Barcelona at klubben forblir i spansk og europeisk ligafotball. Den noe spesielle klausulen skal være motivert av den pågående kampen for uavhengighet i Catalonia. Dersom regionen skulle oppnå løsrivelse, havner Barcelona automatisk utenfor divisjonsspill i Spania og dermed også Champions League. Hvis så skjer har Messi forbeholdt seg retten til å forlate klubben vederlagsfritt.

Hvis prosessen for uavhengighet fra Spania skulle føre frem i løpet av de neste tre årene, vil Lionel Messi kunne gå fra kontrakten med Barcelona uten å måtte betale erstatningen på 700 millioner euro som ellers gjelder ved avtalebrudd. Catalonia er delt på midten i spørsmålet om uavhengighet. Etter regionsvalget 21. desember i fjor ble det tilnærmet dødt løp mellom partiene for og imot løsrivelse. Uavhengighetssiden har likevel oppnådd flertall i regionsparlamentet, grunnet mandatfordelingen.

Det politiske presset for å bli værende i Spania er imidlertid sterkt og har så langt satt en stopper for prosessen for uavhengighet. Messi skal likevel ha gardert seg mot eventuelle endringer som kan føre til løsrivelse.

Den spanske loven om idrett (Ley del Deporte) gjør det klart at en uavhengig region automatisk havner utenfor divisjonsspill i Spania og dermed også Champions League. Hvis så skjer har den genierklærte fotballspilleren forbeholdt seg retten til å forlate klubben vederlagsfritt.


Lionel Messi

Argentinas store stjerne kom til Barcelona i 2000. I hans første prøvekamp for A-laget i aldersgruppen 13 år skåret han seks mål, skjøt to ganger i stolpen og ble byttet ut etter halv tid for å unngå å ødelegge vennskapskampen med det andre laget.

Messi (f. 1987) har spilt for Barcelona hele sin profesjonelle karriere. I november i fjor fornyet han kontrakten på ny, en signering som kostet klubben 100 millioner euro (nærmere 1 milliard kroner). Avtalen som gjelder frem til 2021 sikrer den populære fotballspilleren en netto lønn på 35 millioner euro i året, bonuser og reklamerettigheter holdt utenfor. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter