Menneskelig og teknisk svikt var årsak til Spanairulykken

Publisert

Resultatene av undersøkelsene etter Spanairulykken, som krevde 154 menneskeliv i Madrid den 20. august i fjor, er offentliggjort. Konklusjonen er at årsaken til ulykken var menneskelig og teknisk svikt. Den tekniske svikten besto i at flapsene på vingene var feilposisjonert ved take off og at flyets alarmsystem ikke registrerte denne feilen.

Resultatene av undersøkelsene etter Spanairulykken, som krevde 154 menneskeliv i Madrid den 20. august i fjor, er offentliggjort. Konklusjonen er at årsaken til ulykken var menneskelig og teknisk svikt. Den tekniske svikten besto i at flapsene på vingene var feilposisjonert ved take off og at flyets alarmsystem ikke registrerte denne feilen. Den menneskelige svikten skal ha bestått i at flyverne burde ha oppdaget at noe var galt før flyet begynte å ta av.    

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter