Mener PP fratar folket rettigheter

Publisert

PP-regjeringen fratar folket rettigheter på flere områder. Det mener partileder i PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Statsminister Rajoy må velge hva slags høyreparti han ønsker at PP skal være sier opposisjonslederen og påpeker at den eneste partilederen i Europa som støtter regjeringens nye abortlov er Le Pen fra det høyreekstreme Front National i Frankrike.

Først kom arbeidsreformen som fratok arbeidstakere rettigheter de hadde kjempet for i årevis. Nå kommer loven om borgersikkerhet som i følge opposisjonlederen er en ren «ordenslov» der politiet gis økt rett til å gripe inn overfor demonstranter og slå ned på politisk motstand. Deretter kommer loven om privat sikkerhet som gir private vaktselskaper rett til å forfølge, anholde og ransake folk på åpen gate. Tilslutt kommer abortloven som fratar kvinnen retten til selvbestemt abort.

Sistnevnte lov møter også motstand innad i PP. Statsminister og partileder Mariano Rajoy har gjort det han kan for å unngå debatt og har bedt medlemmene i partiet om å ta diskusjonen bak lukkede dører. Det har ikke fungert.

De siste dagene har den ene PP-politikeren etter den andre gått ut med sitt personlige syn på saken. Mye tyder på at partiets forslag til ny abortlov (der abort bare skal være lov etter overgrep eller når kvinnens liv og helse står i fare) ikke er på bølgelengde hverken med det spanske folk eller majoriteten av partiets velgere.

I følge opposisjonleder Rubalcaba tilfredsstiller den nye loven utelukkende det «ekstreme høyre, den mest konservative delen av befolkningen som ønsker å påtvinge sin moral og som er i mindretall blant spanjoler». Opposisjonlederen oppfordrer statsministeren til å trekke lovforslaget tilbake og aldri ta det frem igjen. I følge Rubalcaba må PP bestemme seg for hvilke velgere de vil ha. Han påpeker at den eneste partilederen i Europa som støtter regjeringens nye abortlov er Le Pen fra det høyreekstreme Front National i Frankrike.

Flere av PPs mer profilerte politikere har sagt at de ønsker en mindre restriktiv abortlov. Diskusjon har tross Rajoys pålegg om munnkurv fortsatt og flere partimedlemmer har åpent uttalt til media at de vil ha endringer. Det er blant annet ytret ønske om at kvinner skal få beholde retten til å avbryte svangerskapet når det er påvist misdannelser på fosteret.

Torsdag 9. januar kom det signaler fra regjeringen om at lovforslaget vil bli endret, ikke vesentlig, men i deler av teksten. Det spanske justisdepartementet har også informert om at loven skal sendes ut på høring. Dersom lovforslaget vedtas slik det ser ut i dag, betyr det at PSOEs abortlov fra 2010 (som ga kvinner rett til selvbestemt abort inntil 14 uker inn i svangerskapet) helt og holdent settes til side.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter