Medina Azahara kan bli verdensarv

Publisert

Spania har søkt UNESCO om verdensarvstatus for den arabiske palassbyen Medina Azahara like utenfor Córdoba. Det spesielle stedet ble bygget av den cordobesiske emiren og senere kalifen i al-Andalus, Abd al-Rahman III, en gang mellom 936 og 957. I dag utgjør ruinene en av de største middelalderske utgravningsstedene i Europa. Byen som lå der eksisterte bare i hundre år, og ble plyndret og ødelagt i krigene som førte til det mektige Córdoba-kalifatets undergang på 1000-tallet.

Søknaden om å få Medina Azahara (Madinat al-Zahra) på UNESCOs verdensarvliste gjelder for 2017. Hvorvidt det verneverdige stedet vil få den ærefulle statusen avgjøres først når Verdensarvkomiteen (World Heritage Committee) møtes i 2018. Det spanske kulturdepartementet har ikke søkt om verdensarv for andre steder, men leverer kun et forslag. Det håper man vil øke sjansene for å få stedet antatt.

Medina Azahara har vært offisiell spansk kulturarv siden 1923. Museet som ligger på stedet, Museo de Madinat al-Zahra, ble kåret til Årets museum i Europa i 2012 (The European Museum of the Year Award).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter