12.4 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Masker påbudt og større frihet i mindre byer

Helseminister Salvador Illa kunngjorde søndag at man vil gjøre masker påbudt. Regionale myndigheter har flere steder i Spania bedt om dette, gjerne i sammenheng med en raskere gjenåpning av deres regioner.

Masker har til nå bare vært påbudt når man bruker offentlig transport.

Tidlig i Corona-krisen var det ikke anbefalet for folk flest å bruke masker. Man trodde den gangen at smittede, som ennå ikke viste symptomer, ikke kunne smitte andre i særlig grad. Samtidig manglet helsepersonell nødvendige masker. Senere har man funnet ut at viruset smitter mye tidligere enn man opprinnelig trodde samtidig er masker mer tilgjengelige nå.

Samtidig vil man utvide den større frihet man har gitt til småbyer med færre enn 5.000 innbyggere. Her har man f.eks. kunne gå tur utendørs og drive med idrett uten den tidsbegrensning man ellers har. Nå som størsteparten av Spania er i fase 1 hvor man kan tilbringe så mye tid man vil på bar synes mange denne tidsbegrensningen på å drive idrett eller gå tur er ganske meningsløs.

Regjeringen har ennå ikke kunngjort fra når disse nye endringene vil gjelde men man vil denne uken gjøre klart detaljene for senere offentliggjøring.

Relaterte saker

- Advertisement -