Masker påbudt og større frihet i mindre byer

Publisert

Helseminister Salvador Illa kunngjorde søndag at man vil gjøre masker påbudt. Regionale myndigheter har flere steder i Spania bedt om dette, gjerne i sammenheng med en raskere gjenåpning av deres regioner.

Masker har til nå bare vært påbudt når man bruker offentlig transport.

Tidlig i Corona-krisen var det ikke anbefalet for folk flest å bruke masker. Man trodde den gangen at smittede, som ennå ikke viste symptomer, ikke kunne smitte andre i særlig grad. Samtidig manglet helsepersonell nødvendige masker. Senere har man funnet ut at viruset smitter mye tidligere enn man opprinnelig trodde samtidig er masker mer tilgjengelige nå.

Samtidig vil man utvide den større frihet man har gitt til småbyer med færre enn 5.000 innbyggere. Her har man f.eks. kunne gå tur utendørs og drive med idrett uten den tidsbegrensning man ellers har. Nå som størsteparten av Spania er i fase 1 hvor man kan tilbringe så mye tid man vil på bar synes mange denne tidsbegrensningen på å drive idrett eller gå tur er ganske meningsløs.

Regjeringen har ennå ikke kunngjort fra når disse nye endringene vil gjelde men man vil denne uken gjøre klart detaljene for senere offentliggjøring.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter