Manuskript forsvunnet fra Santiago

Publisert

Et svært verdifullt manuskript er blitt stjålet fra katedralen i Santiago de Compostela. Manuskriptet Codex Calixtinus fra det 12. århundre ble forfattet som en guidebok for pilegrimer som gikk pilegrimsleden Camino de Santiago. Boken inneholdt også prekener og hyllester til St. Jakob. Det skal dreie seg om den eldste kopien av manuskriptet som eksisterer. Ifølge BBC er det uselgelig på det åpne markedet. Kun en håndfull personer hadde tilgang til rommet der manuskriptet ble holdt. – Vi etterforsker forsvinningen, sier en kvinnelig politikvinne til nyhetsbyrået AFP.

Et svært verdifullt manuskript er blitt stjålet fra katedralen i Santiago de Compostela. Manuskriptet Codex Calixtinus fra det 12. århundre ble forfattet som en guidebok for pilegrimer som gikk pilegrimsleden Camino de Santiago. Boken inneholdt også prekener og hyllester til St. Jakob. Det skal dreie seg om den eldste kopien av manuskriptet som eksisterer. Ifølge BBC er det uselgelig på det åpne markedet. Kun en håndfull personer hadde tilgang til rommet der manuskriptet ble holdt. – Vi etterforsker forsvinningen, sier en kvinnelig politikvinne til nyhetsbyrået AFP. Manuskriptet tas kun ut ved spesielle anledninger, som for eksempel pavebesøk.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter