«Mafia-restaurant» må skifte navn

Publisert

Den spanske restaurantkjeden La Mafia har fått forbud mot å bruke navnet til den italienske forbryterorganisasjonen. På bakgrunn av en klage fra Italia har EU-kontoret for harmonisering i det indre marked kommet frem til at navnet må endres. Begrunnelsen skal være at oppkallingen vil kunne bidra til å gi italiensk mat et dårlig rykte. I tillegg frykter man at den organiserte kriminaliteten som navnet er forbundet med romantiseres gjennom et kommersielt konsept.

La Mafia som i følge EU og Kontoret for harmonisering i det indre marked nå må finne seg et nytt navn finnes både i Alicante og Malaga har over førti restauranter rundt omkring i Spania.

Med det belastede navnet spiller restauranten på tematikken fra organisert kriminalitet fra filmer og fra virkelighetens Italia. Det gjelder for eksempel setningen La mafia se sienta a la mesa (Mafiaen setter seg ved bordet) som er det fulle navnet på restauranten. I tillegg er restaurantkjedens lokaler gjerne prydet med bilder av tidligere mafiabosser som Calogero Vizzini og slagord som «mafiaen skaffer deg jobb», skriver avisen La Razon.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter