11.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Madrid stenges

Under disse nye restriksjonene kan innbyggere i Madrid bare bevege seg rundt for å gjøre «nødvendige ærend». En tredjedel av Spanias nye Covid-smittede er nettopp i Madrid-regionen.

Det samme gjelder de som vil reise til Madrid. Bare de med helt nødvendige ærend får reise inn i regionen.

Politikerne som styrer Madrid-regionen har lenge nektet å følge oppfordringer fra staten om å innføre strenge restriksjoner i det viruset igjen blomstrer opp i hovedstaden. I Madrid har man nå 784 smittede pr 100.000 innbyggere siste 14. dager. Til sammenlikning er tallet bare 107,9 for Valencia-regionen.

Visepresidenten for regionen sa under en pressekonferanse 30. september «her vet vi best selv» og «det er vi som bestemmer her». Folkevalgte i regionen har også sagt at de ikke vil innføre noen restriksjoner før «andre gjør det samme».

Madrid-regionen styres av konservative Partido Popular, mens den nasjonale regjeringen består av de spanske sosialistene PSOE i koalisjon med venstre-populistene Podemos.

Spanias helse-minister Salvador Illa la onsdag frem et utkast som beskriver hva som bør gjøres i de kommuner med over 100.000 innbyggere hvor antallet smittede er over 500 pr 100.000 siste 14. dager, i tillegg til over 10% positive resultater på PCR tester og minst 35% oppbrukte sengeplasser på sykehusenes intensiv-avdelinger.

Relaterte saker

- Advertisement -