Madrid ryddet etter 13 dager med streik

Publisert

Overfylte containere og gater fulle av søppel har den siste tiden preget bybildet i den spanske hovedstaden. Renholdsarbeidere har streiket i nærmere to uker i protest mot oppsigelser og kutt i lønninger. Mandag 18. november var de ansatte tilbake på jobb. Ett tusen tonn med oppsamlet søppel er blitt kjørt bort. Det skal også være gjort hærverk på containere, søppelkasser og parkerte biler for flere hundre tusen euro.

Streiken i Madrid startet 5. november da renholdsarbeiderne i byen la ned arbeidet i protest mot oppsigelser og kutt i lønninger. Over tusen arbeidsplasser skulle bort fra en arbeidsstokk som fra før var redusert med to tusen ansatte.

Rundt 3.600 arbeidere var i full streik, mens 2.400 jobbet 40 prosent og stod for et minimum av vedlikehold.

Søndag 17. november kom partene frem til enighet. Samtlige ansatte fikk beholde jobben mot å fryse lønningene frem til 2017 og godta 45 ulønnede fridager i året.

Ansvaret for søppeltømming og renhold i Madrid er satt ut til firmaene FCC, Sacyr-Valoriza, OHL-Ascan og Cespa, som grunnet en presset økonomi de siste årene har sett seg nødt til å si opp flere tusen ansatte.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter