Madrid kommune fjerner diktatorens hedersbevis

Publisert

De regionale myndighetene i Madrid har bestemt seg for å ta et oppgjør med spanias tidligere diktator Francisco Franco. 34 år etter hans død, finnes det fortsatt ting som ærer fascistdiktatoren flere steder i Spania. I Madrid har han blant annet vært æresordfører og hederssønn, frem til det regionale parlamentet den 29. juni i år besluttet å fjerne disse utmerkelsene.

De regionale myndighetene i Madrid har bestemt seg for å ta et oppgjør med spanias tidligere diktator Francisco Franco. 34 år etter hans død, finnes det fortsatt ting som ærer fascistdiktatoren flere steder i Spania. I Madrid har han blant annet vært æresordfører og hederssønn, frem til det regionale parlamentet den 29. juni i år besluttet å fjerne disse utmerkelsene. Samtlige partier skal ha gitt sin støtte til avgjørelsen. Selv om noen PP representanter valgte å forlate lokalene før avstemningen begynte. Partiet har sine røtter i facistdiktaturet.

Etter at loven for historisk gjenopprettelse – la ley de recuperación de la memoria histórica – ble vedtatt i 2007. Har Spania sakte men sikkert gått i gang med å kvitte seg med etterlevningene fra Francidiktaturet. Denne prosessen har imidlertid flere ganger blitt hemmet av Partido Popular, som i sin tid ble grunnlagt av Manuel Fraga, som var en nær venn av Franco som holdt flere ministerposter under Franco. I universitetsbyen Salamanca besitter fortsatt Franco en rekke ærestitler, etter at lokale PP representanter konsekvent har stemt imot å oppheve dem.

Se NRK-dokumentaren "Stillheten etter Franco" her.

Eller kopier denne linken inn i nettleseren din:

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/496504

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter