Lyntog fra Alicante til Murcia i 2017

Publisert

Togtraseen for høyhastighetstoget AVE mellom Alicante og Murcia skal stå ferdig i slutten av 2017. Det opplyser Spanias departement for utvikling og samferdsel Ministerio de Fomento. Opprinnelig var datoen satt til 2015, deretter 2016. Årsaken til at det fremdeles oppstår forsinkelser i arbeidet skal være utfordringer med traseen på siste del av strekningen mot Murcia. Den nye forbindelsen anses som en viktig del av AVE-nettet i Spania og vil knytte hovedstaden Madrid til Elche og Murcia.

Det skal være komplikasjoner på strekningen Beniel-Murcia som nå forsinker åpningen av AVE-forbindelsen mellom Alicante og Murcia. I følge avisen Información bryter togtraseen opp infrastruktur i området, med blant annet kanaler for vanning av dyrket mark og vann til byen Beniel. Traseen må legges ned i bakken og mens arbeidene pågår må vannføringen midlertidig legges om, en operasjon som sammen med selve utbyggingen er vente å ta et halvt år.

Tidligere i år sa fungerende samferdselsminister Rafael Catalá at strekningen kunne åpnes tidligst høsten 2017. Dette skal nå være bekreftet av nåværende samferdselsminister Íñigo De la Serna.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter