Lyntog-forbindelse endelig på plass

Publisert

Tilbudet om ekspressbuss fra Benidorm og Torrevieja til AVE-toget til Madrid blir endelig en realitet. Fra og med fredag 8. august skal busser gå i skytteltrafikk fra de to byene og inn til togstasjonen i Villena. Derfra fraktes reisende videre til Madrid med den nye høyhastighetstoget, en reise som til sammen er beregnet til rundt tre timer. Tilbudet er ment å gi garanterte rutetider, faste priser og kun én billett for hele reisen. Bussene vil i første omgang gå frem til oktober.

Busselskapet Alsa og jernbaneselskapet Renfe har blitt enige om et samarbeid som gir direkte forbindelse mellom Torrevieja og Benidorm og den spanske hovedstaden. Ønsker man for eksempel å reise fra Torrevieja til Madrid kan man fra og med 8. august kjøpe hele reisen på Renfes nettsider. Turen går med buss til Villena der høyhastighetstoget AVE tar en videre til Madrid. Reisen fra Villena til Madrid skal gå på rundt to timer. Sammen med bussturen og overgangen til toget innebærer det en reisetid fra Torrevieja til Madrid på rundt tre timer.

Hurtigtogforbindelsen mellom Alicante og Madrid åpnet i juni i fjor og inngår i det nye rutenettet for høyhastighetstog i Spania, Alta Velocidad Española (AVE). Villena er første stopp etter Alicante. Toget stopper også i Albacete og Cuenca før Madrid. Egentlig ønsket både Torrevieja og Benidorm at bussforbindelsen skulle gå til AVE-stasjonen i Alicante som ligger nærmere. Alicante kommune har imidlertid så langt nektet andre kommuner tilgang til stasjonen.

Les: Vil ha toget for seg selv

Striden om bussforbindelsen til AVE-toget i Alicante har pågått i over ett år. Allerede før den populære togforbindelsen til Madrid ble åpnet ønsket Benidorm å forhandle om en avtale. En representant for kommunen sier til avisen Información at de ikke har gitt opp å få innpass ved stasjonen i Alicante, men at de samtidig er fornøyd med avtalen med Villena.

Avtalen mellom Renfe og Alsa innebærer at reisende fra Benidorm og Torrevieja kun trenger ett reisedokument på turen. Tilbudet vil i første omgang gjelde for resten av sommersesongen – frem til 8. oktober. De to selskapene har fra før blitt enige om liknende løsninger i flere andre byer, blant annet i Xàbia og Denia rett nord for Costa Blanca.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter