Lyntog får endelig bussforbindelse

Publisert

Benidorm får endelig en permanent bussforbindelse til og fra AVE-toget i Alicante. Nesten tre år etter at høyhastighetstoget ble innviet åpnes det for en varig avtale med busselskapet Alsa om direktebusser fra den nye ankomsthallen i Alicante og ut til Benidorm og områdene rundt. Til nå har togreisende måttet bruke det vanlige rutebusstilbudet som ikke har vært knyttet opp mot stasjonen og trikken som tar over en time ut til kysten, eller det mindre økonomiske alternativet taxi.

Årsaken til at den nye bussforbindelsen har latt vente på seg er Alicante kommunes nei til å slippe busselskapet Alsa til ved AVE-stasjonen i byen.

Det forrige byrådet til Partido Popular i Alicante begrunnet dette med at trafikken i området ville bli for stor for veinettet. Mange mente imidlertid at kommunen hadde en skjult agenda og egentlig bare ønsket å sikre inntekter til den lokale taxinæringen og kollektivtransportnæringen i byen.

Les også: Vil ha toget for seg selv

Etter tre år med politisk uengihet og kniving mellom kommunene ser det nå ut til at problemet er løst. Benidorm kommune håper den nye bussforbindelsen vil være på plass før sommeren.

På grunn av samarbeidsproblemene med Partido Popular i Alicante ble det sommeren 2014 prøvd ut en bussforbindelse fra Benidorm til AVE-stasjonen i Villena. Denne forbindelsen var imidlertid ingen suksess og ble avviklet kort tid etter lansering.

Les også: Buss til lyntog ingen suksess


AVE Alicante-Madrid

AVE-forbindelsen mellom Alicante og Madrid åpnet i juni 2013 og inngår i det nye rutenettet for høyhastighetstog i Spania, Alta Velocidad Española (AVE). Fra Madrid stopper toget i Cuenca, Albacete og Villena før Alicante. Hele reisen tar rundt to timer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter