Lurte seg unna jobben i 15 år

Publisert

To ansatte i Jerez kommune i Andalucía har stått på lønningslisten i 15 år uten å komme på jobb. De to skal ha skrevet timer og brukt verv i fagorganisasjonen CGT til å lure seg unna arbeidet. Den ene jobbet som sjåfør for en etat i kommunen, mens den andre var gartner i byens parkvesen. Saken ble oppdaget etter at det nye byrådet til PSOE tok over i kommuneadministrasjonen i fjor.

Liknende juksing med tillitsverv er også avslørt hos en ansatt i politiet i samme by. At det har vært mulig å lure den offentlige administrasjonen skyldes angivelig dårlig kontroll med oppføring av timer hos både kommunen og fagforeningene. Jerez kommune påpeker samtidig at det handler om isolerte tilfeller.

Fagorganisasjonen Confederación General del Trabajo (CGT) der de to ansatte hadde sine verv, har varslet intern gransking og sanksjoner.

Les også: Fikk lønn i seks år uten å jobbe

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter