Lover hjelp til UK-spanjoler etter Brexit

Publisert

Spania vil jobbe for å sikre rettighetene til de tusenvis av spanjolene som bor og jobber i Storbritannia. Det lover landets statsminister Mariano Rajoy. Britenes forestående exit fra EU har skapt usikkerhet rundt UK-spanjolenes situasjon. Statsminister Rajoy lover imidlertid at de som i dag bor på øygruppen vil få den støtten de trenger og at Spania vil samarbeide med Storbritannia på best mulig måte.

Mariano Rajoys løfter til spanjoler i Storbritannia ble gitt på en felles pressekonferanse med den irske statsministeren Enda Kenny i Madrid torsdag 12. januar. Irland som også er medlem av EU må i likhet med Spania forhandle om betingelsene for et fremtidig samarbeid når britene skal forlate EU. Landenes forhandlinger vil bli gjort som en del av hovedforhandlingen mellom Storbritannia og EU-blokken på 27 land, melder Reuters.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter