Lover å prioritere Alicante flyplass

Publisert

Partido Popular har kommet med et valgløfte om å prioritere flyplassen i Alicante. Av forslag som diskuteres er togforbindelse til flyplassen og kobling opp mot den kommende høyhastighetsforbindelsen (AVE-toget) fra Alicante til Murcia. Partileder og statsminister i Spania, Mariano Rajoy, er i ferd med å avslutte valgkampen foran parlamentsvalget 20. desember og har i den forbindelse også kommet med lovnader om bedre finansiering for hele Valencia-regionen, samt å løse vannforsyningproblemet til bøndene syd på Costa Blanca.

I mange år har det vært snakk om å bedre kommunikasjonen til Aeropuerto Alicante-Elche. Målet er at det skal bli lettere å komme seg fra flyplassen og ut til byene langs kysten. Flyplassen har de siste ti årene hatt en betydelig økning i passasjerer. I 2005 var antallet reisende rundt 8,8 millioner. I 2014 var tallet kommet opp i godt over 10 millioner, en utvikling som har fortsatt i 2015. Til og med november i år har flyplassen registrert 9.966.241 passasjerer, 4,4 prosent mer enn på samme tid i fjor. Bare i november var antallet reisende oppe i 645.520, det høyeste som noensinne er registrert for denne måneden.

Les også: Alicante flyplass skal forbedres

Partido Popular og statsminister Mariano Rajoy har også kommet med lovnader om bedre finansiering for hele regionen Valencia, et tema som har vært gjenstand for kritikk fra den nye rødgrønne regionsregjeringen til PSOE og Compromís. I tillegg til det generelle valgløftet, vil partiet i følge Rajoy også løse vannforsyningsproblemet til bøndene syd i Alicante-provinsen, et tema som har vært gjenstand for strid i årevis og som involverer naboregionen Castilla-La Mancha.

Les også: Slåss om vannet

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter